Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


Среща на организациите - членове на SEPA


На 30 и 31 март 2018 г. в гр. Тирана, Република Албания се състоя редовната среща на организациите - членове на SEPA /South Eastern Pharmaceutical Association/. Членове на организацията са представителни организации на фармацевтите от Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Словения, Сърбия, Хърватска, Черна гора.

Срещата беше домакинствана от Pharmacists Order of Albania /UFSH/ - в рамките на 5-та фармацевтична конференция "Заедно за фармацията" организирана от тях, а специален гост беше маг.-фарм. Eeva Terasalmi - вице-президент на Световната федерация на фармацевтите /FIP/.

Българският фармацевтичен съюз беше представен от председателя на Управителния съвет - проф. Илко Гетов.

Бяха разисквани въпроси от взаимен интерес, в т.ч. подписване на споразумение за учредяване на SEPA като юридическо лице по законодателството на една от посочените по-горе държави; засилване на колаборацията за подкрепа и защита на фармацевтичната професия, поддръжка на сайта на SEPA - http://www.sepassociation.org/ , хармонизация и добри практики на законодателството в държавите-членки на организацията, възможности за подобряване на професионалното обучение и квалификация на фармацевтите и др.

Следващата среща ще се състои на 12.5.2018 г. в гр. Неум, Босна и Херцеговина, по покана на Фармацевтичната камара на Федерация Босна и Херцеговина.


Сподели

Публикувана на 2018-04-04 09:28:47 | Прочетена: 130 пъти