Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


Германия: Shop Apotheke Europe придобива Europa Apotheek


Shop Apotheke Europe е придобила доставчика на лекарствени продукти с дистанционни заявки Europa Apotheek. Целта на Shop Apotheke е да укрепи лидерската си позиция на европейския пазар. Съчетанието на търговска дейност с лекарства, отпускани без рецепта и такива с рецепта се очаква да доведе до най-крупния и бързо растящ интегриран онлайн доставчик на лекарствени продукти в Европа.

Дружеството Shop Apotheke Europe, чиято централа е в Нидерландия, съобщи съвсем неотдавна, че е закупило Apotheek Venlo за 126 млн. евро. Според Pharmazeutische Zeitung конкурентът на Doc Morris планира така да разшири присъствието си на пазара в Германия.

Shop Apotheke Europe и Europa Apotheek

В миналото Shop Apotheke Europe и Europa Apotheek са били едно. През 2009 г. Europa Apotheek Venlo придобива онлайн търговеца на дребно Shop Apotheke, но през 2015 г. Shop Apotheke се обособява отново, за да се съсредоточи върху лекарствените продукти без рецепта. Europa Apotheek поема сегмента на лекарства с рецепта.

Отстъпки за лекарства с рецепта

През октомври миналата година Европейският съд се произнесе, че онлайн аптеките, базирани в други европейски държави, могат да предоставят отстъпки за лекарства с рецепта. На немските аптеки това не е разрешено, поради което много клиенти в Германия предпочитат да закупуват онлайн лекарства с рецепта.

Amazon с апетит към Shop Apotheke

Неотдавна се появиха слухове, че Amazon иска да придобие Shop Apotheke.

Източник: PGEU Newsletter 16th - 30th September 2017


Сподели

Публикувана на 2017-10-09 10:10:11 | Прочетена: 100 пъти