prof MomekovПроф. Георги Момеков, дф е председател на Българското научно дружество по фармация и ръководител на катедра "Фармакология, фармакотерапия и токсикология" при Фармацевтичен факултет на МУ, София. Признат експерт в своята област, проф. Момеков се утвърди като един от един от най-уважаваните специалисти по време на пандемията от COVID-19.Темата 




„Противовирусни продукти срещу COVID-19“ има за цел да представи научен поглед върху темата COVID-19, която е все още актуална поради изключителната адаптивност на вируса и способността му да мутира. След подробен преглед на спецификите на вируса (жизнения цикъл и терапевтичните мишени, еволюция на вирусните варианти) и стратегиите за лекарствен дизайн, магистър-фармацевтите ще се запознаят с наличните съвременни терапевтични възможности за лечение на COVID-19. Особено внимание се отделя на поведението и ползите от терапията при рисковите групи пациенти, като са представени като данни от клиничната програма, така и последни данни от реалната практика, свързани с лечението на COVID-19.

Настоящото обучение е акредитирано от Комисията по качество на БФС с 2 (две) кредитни точки

Кредитните точки се вписват в регистъра на БФС след успешно преминаване на теста, приложен по-долу и заплащане на 2 лв. (съответстващи на 2 кредитни точки) по банков път, по сметката на Българския фармацевтичен съюз, или в брой в офиса на БФС.