Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


Професор Асена Стоименова с първо изявление като председател на Българския фармацевтичен съюз 2020-2023


 

Мой основен приоритет, заложен в предизборната ми платформа, е утвърждаване на фармацевтичните стандарти и поддържане на достъпно, качествено лекарствено осигуряване в интерес на здравето и безопасността на пациентите.

Ние, магистър-фармацевтите, управителният съвет на БФС и аз като председател на Българския фармацевтичен съюз, още днес се изправяме пред очакванията на пациентите, обществото и съсловието.

Колегията има изисквания към нас, за да реализира успешно професионалните си постижения на европейско и световно ниво. Това налага създаване на по-комфортна среда за професионално развитие, в която водещи за колегията са фармацевтичните грижи и консултации, намаляване на административната тежест и сътрудничество с лекарите. Редом с тях ние разгръщаме  професионалния си потенциал, а това е от съществено значение за здравеопазването в България.

И днес ни води намерението да направим лекарствата по-достъпни за българските граждани. Работим за качествено лекарствено осигуряване като  фармацевтичен стандарт, а българските фармацевти продължават да бъдат най-достъпните медицински специалисти.

Българският фармацевтичен съюз е съсловна организация на магистър-фармацевтите, основана на 10 февруари 2007 година. За тринайсет години извървяхме нелек път в изграждане на вътрешно-съсловния контрол  и осъвременяване на нормативната база. На фона на предизвикателствата израстването ни като съсловие продължава.

С отбелязването на годишнината от създаването на БФС съвпадна провеждането на VI-тия редовен отчетно-изборен конгрес  на Съюза. Той  отрази демократичното развитие на съсловието, като мини-модел на развитието на българското общество. На този конгрес, при достойна надпревара между трима кандидати излъчени от съсловието за председател на УС на БФС, ми беше гласувано доверие да ръководя Съюза, заедно с предложения от мен екип за мандат 2020-2023.

По пътя ще срещаме още предизвикателства, очакванията от колегията и пациентите нарастват. Работим с мисъл за постигнатото досега и ясен поглед в бъдещето в полза на общественото здраве.

 


Сподели

Публикувана на 2020-02-10 09:05:43 | Прочетена: 1340 пъти