ЧЕСТИТО ДИПЛОМИРАНЕ!

Уважаеми колеги магистър-фармацевти, Младостта ви дава предимството да сте дръзновени и смело да чертаете бъдещето си. Безспорно знанията и професионалните умения са от съществено значение за успешната кариера на фармацевтите, но не забравяйте, че най-висшата форма на знание е добротата. Бъдете добри консултанти и съветници за своите пациенти, както и за останалите медицински специалисти в сферата на здравеопазването! Винаги намирайте време за професионално развитие, запознаване с новостите и ефективно общуване, защото мисията на фармацевтичната професия винаги ще бъде да поставяме грижата за човешкото здраве над всичко.
На добър час! Българският фармацевтичен съюз ви поздравя по случай тържественото връчване на дипломите на магистър - фармацевтите от випуск 2019-та.  

Виж повече

Ден на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България

Скъпи колеги-магистър фармацевти, Днес, преди тринадесет години всички ние създадохме съсловната си организация – Българския фармацевтичен съюз. Оттогава извървяхме нелек път в търсенето на решения да постигнем най-доброто за професията. Всички ние, членовете на Българския фармацевтичен съюз сме се посветили на една хуманна професия, чиято роля, макар да е опростена в съвременното българско общество, ежедневно подкрепя българските пациенти в справедливата им борба за по-добър живот. Конкуренцията в сектора е голяма, очакванията на пациентите – значителни, а нагласите и вярванията в обществото понякога са истинско предизвикателство за магистър-фармацевтите. Често в разговорите помежду си се връщаме към отминали времена в България, когато фармацевтите са били една от най-уважаваните професионални прослойки и искаме тези времена да се върнат. Няма как да върнем времето назад, но имаме шанса да работим заедно за бъдещето и за по-добро настояще. В зората на съсловния ни живот, постижения като клинична фармация, фармацевтични грижи и добра фармацевтична практика, съвместни проверки с институции, магистър-фармацевти като лидери в здравеопазването в парламента, Министерство на здравеопазването и Изпълнителната агенция по лекарствата биха ни звучали като утопия. Днес, 13 години по-късно те са факт. Както и много още други наши, общи постижения. Разбира се, има и неща, които не успяхме да постигнем, но няма да престанем да намираме решения и да опитваме отново. Днес, на този ден, само два дни след приключването на VI-тия редовен отчетно-изброен конгрес на БФС е ясно, че дори да избираме различни пътища, всички ние имаме обща цел за по-доброто бъдеще на професията ни. Това е основният приоритет на новоизбрания УС и комисии на БФС – създаването на по-комфортна среда за упражняване на достойната ни професия, в която водещи да са фармацевтичните грижи и консултации и електронно здравеопазване, намаляване на административната тежест и сътрудничество с лекарите и другите медицински специалисти в системата на здравеопазването.Само така ние ще можем да разгърнем професионалния си потенциал в интерес на здравето и безопасността на пациентите. Централните органи на управление на БФС, сме натоварени с вашето доверие, но и с много очаквания.  Убедена съм, че всеки един  магистър-фармацевт на работното си място ежедневно допринася за имиджа на професията. Нека заедно градим, всеки ден с действията си, достойния образ на българския фармацевт и така да дадем личен пример на тези, които след нас ще надграждат и ще продължат развитието на професията ни! Честит празник! Проф. Асена Стоименова, дф

Виж повече

10 февруари - Ден на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България

Скъпи колеги магистър-фармацевти, В навечерието на Празника на съсловната ни организация – 10 февруари, Тринадесетата годишнина на Българския фармацевтичен съюз и предстоящия VI-ти отчетно-изборен Конгрес, нека се поздравим за пътя, който извървяхме заедно през годините. БФС беше учреден през 2007 г. на Първия конгрес, проведен в София. Оттогава отбелязваме датата 10 февруари като Ден на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България. Нашата професия е дълбоко уважавана заради хуманността, заради традициите, които датират от началото на XIX-ти век с откриването на първите аптеки в страната, наречени спицерии. През далечната 1820 г. започва работа първата аптека, а днес на територията на страната аптеките са повече от 3000. Членовете на БФС днес са 6524. Българският фармацевтичен съюз е единствената законово представена съсловна организация на всички магистър-фармацевти у нас и всяка година в редиците ни се вливат нови, млади и перспективни колеги, на които трябва да покажем единството и обществената роля на организацията и позициите и престижа на професията. Нека заедно да градим бъдещето на професията, да отстояваме професионалните стандарти и така да дадем шанс на всички магистър-фармацевти да надграждат стореното и да умножават постигнатото. Честит празник уважаеми колеги магистър-фармацевти! 06.02.2020 г.
 

Виж повече

Обнародвани са в Държавен вестник, брой 3 от дата 10.01.2020 г., Правила за Добра фармацевтична практика

Обнародвани са в Държавен вестник, брой 3 от дата 10.01.2020 г., Правила за Добра фармацевтична практика ВИЖ ТУК

Виж повече

Инструкции за управление на сигнали при верификация и отписване на лекарствата след 09 февруари 2019 г.

Уважаеми магистър-фармацевти, Инструкциите са утвърдени от Изпълнителната агенция по лекарствата, Министерството на здравеопазването и Българската организация за верификация на лекарствата, като се очаква информацията да бъде публикувана и на техните сайтове. За повече информация, вижте прикачения файл.

Виж повече

ПРОДЪЛЖАВАЩО ОБУЧЕНИЕ

НОВИНИ

Архив

МЕДИЕН МОНИТОРИНГ

Архив

БФС В МЕДИИТЕ

Архив

НОВИНИ ОТ ЕВРОПА

Архив