ON AIR TV 18.09.2023 България сутрин: Димитър Маринов - Играчи на пазара крият лекарства от аптеките, формулата е смятала грешно


"Прословутата формула, за която се говореше от миналата година, е била сгрешена и поправена от министър Сербезова. Тя е била длъжна да приведе формулата съобразно закона", коментира председателят на Българския фармацевтичен съюз Димитър Маринов в студиото на "България сутрин".

 

Пред Bulgaria ON AIR Маринов посочи, че формулата е смятала грешно. "Обърнали са се към министър Сербезова и тя е направила одит", отбеляза гостът.

 

Системата дава възможност на определени "играчи на пазара" да задържат определени количества и да ги крият от аптеките, подчерта председателят на Българския фармацевтичен съюз.

 

"Ние, аптеките, не искаме да виждаме икономическото състояние на даден склад. Интересува ни, когато търсим даден лекарствен продукт и складът казва, че го няма, да можем да проверим през системата СЕСПА дали действително го няма", настоя Маринов.

 

Той изтъкна, че вече има предложено решение и трябва да бъде реализирано. "Разбрах, че ще има специална комисия. Всичко това ние ще го кажем там", каза още гостът.

Цялото интервю можете да видите ТУК.

 


Сподели

Публикувана на 2023-09-18 12:13:31 | Прочетена: 248 пъти