Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


Българският фармацевтичен съюз валидира пощенска карта по случай 10-тата си годишнина


Информация за медиите

 

Българският фармацевтичен съюз валидира пощенска карта по случай 10-тата си годишнина

 

На официална церемония днес /29.05.2017 г./ в Музея на съобщенията в София, Българският фармацевтичен съюз /БФС/ валидира пощенска карта по случай своя 10-годишен юбилей от учредяването си. Специалният пощенски печат бе поставен от проф. Илко Гетов–председател на съсловната организация и инж. Димитър Димитров – директор на дирекция „Съобщения“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

На церемонията присъстваха главният секретар на БФС магистър-фармацевт Светослав Крумов, представители на Регионалните фармацевтични колегии, членове на БФС, както и много филателисти.

Автор на визията е художникът Теодор Лихо, а картата е включена в Tематичния план за издаване на пощенски марки, пощенски продукти и специални пощенски печати през 2017 г. Така съсловната организация е единствената в страната, която валидира своя пощенска карта.

Дата на събитието 29 май е избрана специално, тъй като през 1959 г. се  учредява Фармацевтичната група в Европейския съюз /PGEU/[i], в която БФС  официално е пълноправен член от м. юни 2007 г.

 

За допълнителна информация: Радостина Христова- 0887 790 242.

 

[i]Фармацевтичната група на Европейския съюз (PGEU) е европейска асоциация, представляваща над 400 000 магистър-фармацевти в Европа. Членовете на организацията са национални асоциации и професионални органи и сдружения на фармацевтите в 36 европейски държави, включително държавите-членки, държави от ЕИП, Швейцария и страни-кандидатки за членство в ЕС


Сподели

Публикувана на 2017-05-30 09:38:29 | Прочетена: 718 пъти