Прес съобщение за медиите, 10.02.2017


6 253 магистър- фармацевти днес отбелязват празника на съсловието

        На 10 февруари за четвърти пореден път Българският фармацевтичен съюз /БФС/ отбелязва Деня на съсловната организация на магистър-фармацевтите. През тази година се навършват и 10 години от учредяването на съюза, в който членуват 6 253 магистър-фармацевти.

        На днешния ден през 2007 година в София за първи път се провежда  Учредителен конгрес на магистър-фармацевтите в Република България, на който се поставят основите на Българския фармацевтичен съюз.

       В поздравление до съсловието от името на Управителния съвет на БФС, председателят на организацията проф. Илко Гетов заявява : „На този важен ден бих искал да благодаря на всички членове на съюза за свършеното през изминалите десет години, защото работихме всеотдайно и изправяйки се пред трудностите, останахме единни и верни на принципите на нашата съсловна организация! През всички тези години ние – членовете на съюза, постигнахме ползотворни резултати във всички много сфери на фармацията и многократно доказвахме своята обществена ангажираност към здравето на нашите пациенти.”

         Във връзка със съсловния празник и юбилейната 10-та годишнина, тази вечер във Варна ще бъдат отличени членовете на съюза, допринесли за неговото развитие през годините.


Сподели

Публикувана на 2017-02-10 15:01:02 | Прочетена: 1189 пъти