Българският фармацевтичен съюз връчи годишните стипендии на студенти по фармация


Българският фармацевтичен съюз спази традицията, която води началото си от 2014 г. и отличи със стипендии  изявени студенти по фармация в навечерието на светлите рождественски празници.

На деветата церемония по награждаването на студенти, образователно-квалификационна степен „магистър“ в професионално направление „Фармация” за 2022 година, Комисията за оценка на документите в БФС отличи шестима студенти с грамоти и годишни стипендии в размер на 1000 лева, и две стипендии по 500 лв.

Отличените студенти са:

 

Невена Ченова, Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов", Варна,-5-ти курс

 

Алиме Джемадан, Медицински университет, София, 5-ти курс

 

Борис Стоянов, Медицински университет, София, 5-ти курс

 

Николета Чолакова, Медицински университет, Пловдив, 4-ти курс

 

Антонио Иванов, Медицински университет, София, 5-ти курс

 

Габриела Христова, Медицински университет, София, 5-ти курс

 

Стилиян Миляков, Медицински университет, Пловдив, 3-ти курс

 

Диана Петрова, Медицински университет, Пловдив.- 4-ти курс

 

Идеята за учредяването на награди на студенти по фармация принадлежи на магистър-фармацевт Венцислав Янчев и има за цел да  насърчава и подпомага талантливи млади фармацевти в академичния и професионалния им път. БФС учреди фонд за дарения за стипендиите. За девет години общият брой на стипендиантите е 39. 

 

Инициативата е част от мисията на Българския фармацевтичен съюз да подпомага развитието на магистър-фармацевтите и това в най-голяма степен важи за бъдещите колеги – студентите.

 

Комисията за оценка на документите за кандидатстване за ежегодна стипендия на БФС  всяка година прави сериозен подбор и оценява както успеха на кандидатите, така и участията им в международни и други фармацевтични форуми, техните научни интереси, участие в изследователски проекти и научни публикации.

 

Стипендиантите за 2022 година приеха грамотите и стипендиите като изключително признание за положения труд и отдаденост на университета и науката. Студентите ще продължат да работят в синхрон с мисията на БФС и така ще допринасят за развитието на съсловието на магистър-фармацевтите в България.

 

 

 

https://bnr.bg/post/101752723/za-deveta-poredna-godina-balgarskiat-farmacevtichen-sauz-vrachi-godishnite-stipendii-na-studenti-po-farmacia

https://www.bta.bg/bg/news/lik/378626-za-deveta-poredna-godina-balgarskiyat-farmatsevtichen-sayuz-vrachi-godishnite-st

https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/Bulgarskiyat-farmacevtichen-suyuz-vruchi-godishnite-stipendii-na-studenti-po-farmaciya-1501569

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izyaveni-studenti-ot-Plovdiv-poluchiha-gramoti-i-godishni-stipendii-1501590

https://www.ruse24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarskiyat-farmacevtichen-suyuz-vruchi-godishnite-stipendii-na-studenti-po-farmaciya-1501574

 


Сподели

Публикувана на 2022-12-19 11:36:42 | Прочетена: 391 пъти