Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


Обръщение към фармацевтите във връзка с извънредното положение


Скъпи фармацевти,

Благодарим на всички вас за професионалното и социално отговорно поведение в извънредното положение, въведено във връзка със ситуацията, породена около пандемията от COVID-19.

Сигурни сме, че българското обществото също го оценява. Вършейки си работата отговорно, подложени на огромно напрежение, в пряк контакт с пациентите си всеки ден, вие ежедневно доказвате на всички колко е важна социалната роля на фармацевтите като най-достъпните медицински специалисти.

Хората оценяват, че българските фармацевти не се поддават на внушения, истерия и психоза и са до тях в този труден момент. Рано или късно ще се разбере обществено опасното поведение на хора, които в желанието си да се изявят в медиите, създават допълнително напрежение, преследвайки собствени интереси.

Български фармацевтичен съюз е включен в комуникация с отговорните фактори в сферата на здравеопазването (Министерство на здравеопазването, Изпълнителна Агенция по Лекарствата, други държавни институции, притежатели на разрешения за употреба на лекарства, търговци на едро и др.) и имаме уверението, че засега място за паника няма. Независимо от временния недостиг на някои лекарствени продукти, бяхме уверени, че към момента има запаси и недостиг в близко бъдеще не се предвижда.

Ситуацията е динамична и при всяка промяна ще се реагира своевременно. Ето защо е необходимо да реагираме като едно съсловие, обединено в усилията си да осигурим най-добрата грижа за българските граждани. Споделяйте за проблеми, нужди и въпроси, за решаването на които са нужни усилия на централно ниво. Информирайте ни какви откази получавате от складовете за търговия на едро, както и промяна на търговските условия, като моля да посочите контакт за обратна връзка и за кой регион се отнася информацията.

Не се колебайте да се свържете с офиса на Българския Фармацевтичен Съюз, който продължава да работи на пълни обороти, дори ако не сте сигурни, че проблемите, които ще споделите са в нашата компетенция. Именно в този труден за нацията момент българските граждани повече от всякога имат нужда от своите лични фармацевти, които професионално, спокойно и уверено да ги информират как да се предпазят от разпространението на COVID-19, как да приемат правилно лекарствените продукти и останалите продукти със значение за здравето и как да имат социално отговорно поведение.

С уважение,

проф. Асена Стоименова, председател на УС на БФС и маг. фарм. Димитър Маринов, Главен секретар на БФС

За спешен контакт:

Димитър Маринов

Главен секретар на БФС

+359 889 519 647

dimitar.marinov@bphu.bg


Сподели

Публикувана на 2020-03-16 15:55:17 | Прочетена: 2929 пъти