Президентът обедини институциите на среща за решаване на проблемите на фармацевтите


Вчера 26.10.2021 г. Президентът на република България Румен Радев като държавен глава и възглавяващ Консултативен съвет за национална сигурност организира в спешен порядък среща, за да бъдат обсъдени наболелите проблеми на българските фармацевти. Бяха поети ангажименти, за които лично вицепремиера г-н Донев стана гарант и които вярваме ще бъдат реализирани на практика в най-скоро време, предвид кратките срокове.

Въпреки многократните напомняния и становища на БФС компетентните държавни органи в лицето на НЗОК, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването и Народно събрание до момента на срещата не бяха предприели никакви действия за отстраняване на дискриминационното третиране на магистър – фармацевтите, а от вчера имаме дадена дума, която вярваме, ще бъде официализирана с подписването на предложения от нас Меморандум за сътрудничество между БФС и осигурителния фонд, изпратен на членовете на Назорния съвет на НЗОК.

Времето за предприемане на необходимите действия е кратко предвид бързото развитие на пандемичната ситуация и законодателните процеси по приемане на съответните нормативни актове и затова оценяваме своевременнaтa намеса и желанието на държавния глава да обедини отговорните институции и да катализира решаването на проблемите.

Запис от срещата можете да видидте ТУК.


Сподели

Публикувана на 2021-10-27 13:58:51 | Прочетена: 291 пъти