XI национален Фарма форум на „Мениджър“: Здравеопазване под знака на трансформация


 

Трансформация, насочена към по-ефективния модел на превантивно здравеопазване е новата голяма цел за трайно укрепване на здравните системи на глобално и европейско ниво.

Как се случва този преход и каква е готовността на България да се приспособи към него, ще обсъдят участниците в XI национален Фарма форум, организиран от списание ,,Мениджър”.

Той ще се проведе на 27 февруари, вторник, в София Хотел Балкан с начален час 10.00 ч. Присъствието в залата е безплатно, срещу предварителна регистрация, която можете да направите тук.

Известни специалисти, лидери в бранша и прeдставители на институции ще дискутират и предложат идеи, опит и знания в три основни панела.

Какви са новите здравни приоритети на ЕС и българския им прочит, кога и как ще се случат реформите, които могат да гарантират дългосрочна стабилност на здравната система у нас, ще са сред водещите теми в първи панел „От намерения към действия“. В дебата по политикище се включат д-р Александър Симидчиев, заместник-председател на Парламентарната комисия по здравеопазване в 49-о Народно събрание, Деян Денев, директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM), Павел Колев, управителна АбВи България, заместник-председателят на УС на Български фармацевтичен съюз Велина Григорова и Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лекарствата.

Модератор на панела ще бъде проф. д-р Иво Петров, дмн, съосновател на Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център, медицински директор и началник на Клиниката по кардиология и ангиология.

Ролята на бизнеса за трансформацията на здравеопазването е в центъра на втори панел, в който ще се търсят рецепти за подобряване на здравните показатели на нацията по формулата „Ранно откриване, прецизна диагностика, съвременно лечение“.

Бъдещите инвестиции в здраве според Плана за възстановяване и устойчивост ще представи заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов. Важен акцент в разговора ще бъде и мощният ускорител на прогреса в медицината – новите технологични решения, на които стъпва индустрията за създаване на скринингови програми и прецизиране на разработваните нови терапии. Каква е ролята на големите данни в интердисциплинарното развитие на сектора, ще разкрие в специална презентация Аркади Шарков, макроикономист и експерт по икономика на здравеопазването. Модериращ и панелната дискусия.

С експертен поглед по темата ще се включи и д-р Георги Петков, ръководител на научноприложно направление „Дигитално здравеопазване“ в института GATE.

Затлъстяването и последствията от него в контекста на целите за подобряване на здравните показатели на населението ще бъдат тема на специалната презентация на ендокринолога д-р Явор Асьов в края на втори панел.

Мястото на България на европейската здравна карта за иновации и развитие на екосистемата от върхови постижения в медицината ще очертаят участниците в третия панел на събитието „Потенциал на следващо ниво“.

За здравното предприемачество и за развиването на знания и умения от нов тип и обучението на кадри, възприемчиви към бързо овладяване на новите технологии, ще говорят проф. д-р Каролина Любомирова, заместник-ректор по учебната дейност на Медицинския университет в София, проф. д-р Радка Кънева, ръководител на Центъра по молекулярна медицина, и Тодор Милков, главен изпълнителен директор на Haelan.

Модератор на панела е д-р Росен Димитров, председател на УС на DHI Cluster.

Все още имате възможност да направите своята предварителна регистрация за форума тук. Присъствието е с безплатен достъп.

 

Основен партньор е АбВи България

Събитието се осъществява с подкрепата на: Astra Zenecanovo nordiskNovartis

Институционален партньор е: Български фармацевтичен съюз

Медийни партньори на форума: БНТdir.bgMedical Newsportalnapacienta.bg

 

 

 

Прикачени документи:


Сподели

Публикувана на 2024-02-23 11:28:51 | Прочетена: 309 пъти