Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


В деня на будителите Българският фармацевтичен съюз (БФС) връчи годишните стипендии на студенти по фармация


Представители на академичната общност от цялата страна уважиха церемонията по награждаването, която се провежда за шеста поредна година.

 

Проф. Николай Данчев, декан на фармацевтичния факултет на Медицинския университет София, доц. Станислав Георгиев, заместник-декан на Факултета по фармация в МУ Пловдив, доц. Галя Мурджева, заместник-декан на Факултета по химия и фармация в СУ “Св. Климент Охридски”, доц. Величка Андонова, представител на ФФ към Варненския медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов“ и доц. Мая Йотова, представител на МУ Плевен поздравиха отличените студенти и ръководството на Българския фармацевтичен съюз за празника на будителството и за създаването и продължаването на традицията с ежегодното присъждане на стипендии.

 

Тази година двама студенти получиха стипендиите на БФС - Йоана Сотирова, V курс във Факултета по фармация към Медицинския университет “Проф. д-р Параскев Стоянов“ Варна  и Тихомир Голийков, също петокурсник, но във фармацевтичния факултет към Медицинския университет в София. Заедно с останалите 5-ма номинирани те получиха и сертификати.

 

Идеята за връчване на стипендии на БФС, принадлежи на магистър-фармацевт Венцислав Янчев и си поставя за цел да насърчава и подпомага талантливи млади фармацевти в академичния и професионалния им път.

 

“Това е разбирането на Българския фармацевтичен съюз за отговорността към младите, защото бъдещето е в техните ръце”, заяви проф. Илко Гетов, председател на БФС при връчването на стипендиите.

 


Сподели

Публикувана на 2019-11-25 09:08:33 | Прочетена: 667 пъти