10 февруари - Ден на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България


Скъпи колеги магистър-фармацевти,

В навечерието на Празника на съсловната ни организация – 10 февруари, Тринадесетата годишнина на Българския фармацевтичен съюз и предстоящия VI-ти отчетно-изборен Конгрес, нека се поздравим за пътя, който извървяхме заедно през годините.

БФС беше учреден през 2007 г. на Първия конгрес, проведен в София. Оттогава отбелязваме датата 10 февруари като Ден на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България.

Нашата професия е дълбоко уважавана заради хуманността, заради традициите, които датират от началото на XIX-ти век с откриването на първите аптеки в страната, наречени спицерии. През далечната 1820 г. започва работа първата аптека, а днес на територията на страната аптеките са повече от 3000.

Членовете на БФС днес са 6524.

Българският фармацевтичен съюз е единствената законово представена съсловна организация на всички магистър-фармацевти у нас и всяка година в редиците ни се вливат нови, млади и перспективни колеги, на които трябва да покажем единството и обществената роля на организацията и позициите и престижа на професията.

Нека заедно да градим бъдещето на професията, да отстояваме професионалните стандарти и така да дадем шанс на всички магистър-фармацевти да надграждат стореното и да умножават постигнатото.

Честит празник уважаеми колеги магистър-фармацевти!

06.02.2020 г.

 


Сподели

Публикувана на 2020-02-29 14:38:14 | Прочетена: 2437 пъти