Промяна на кода на Betaferon по НЗОК


Относно: (ЛП) Betaferon, powder and solvent for solution for injection, 9.6 MIU в опаковка от 15 (15 vials + 15 pre-filled syringes)

 

Уважаеми Дами и Господа,

Информирани сме за очаквана промяна, касаеща лекарствен продукт(ЛП) Betaferon, powder and solvent for solution for injection, 9.6 MIU в опаковка от 15 (15 vials + 15 pre-filled syringes), а именно, промяна на кода на лекарствения продукт по НЗОК.Промяната е само административна и НЕ касае промяна в лекарствения продукт, който Ви е предписан.

Новият код ще бъде активен, считано от 16.09.2022

Тази промяна ще изисква преиздаване на вече одобрени протоколи, издадени по „Критерии за лечение на множествена склероза с лекарствени продукти, модифициращи хода на болестта, в извънболничната помощ“. Промяната ще засегне и пациенти, за които е поискано одобрение за започване на лечение с Betaferon на „пристъптно-ремитентна множествена склероза с лекарствени продукти от първа линия“, както и тези, които трябва да получат одобрение за продължаване на лечението от ЦУ на НЗОК.

За повече информация, моля да се свържете със специализираните комисии в лечебните заведения, където получавате лечение.

НЗОК е информиран за очакваната промяна. Препоръчали сме на специализираните комисии да уведомят пациентите, че протоколите им трябва да бъдат преиздадени, така че да отразяват новия код на лекарствения продукт след 16.09.2022 г.

Преиздаването трябва да се направи задължително, защото СЛЕД 30.09.2022, пациентите няма да могат получават лекарствения продукт Betaferon, powder and solvent for solution for injection, 9.6 MIU в опаковка от 15 (15 vials + 15 pre-filled syringes) със старите документи. (протоколи и рецепти).

След като получат новите протоколи, пациентите трябва да ги внесат ЗАЕДНО със старите в РЗОК по местоживеене, за да получат заверка, както и да посетят ОПЛ за издаване на нови рецептурни бланки, съдържащи новия код.

Съжаляваме за неудобството и оставаме на разположение.

 

                                                                                                  Байер България ЕООД

 

Реф. Номер: ИАЛ-39227/09.09.2022

Прикачени документи:


Сподели

Публикувана на 2022-09-16 14:06:24 | Прочетена: 486 пъти