Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


VII-ми Конгрес по фармация с международно участие


В периода 21-24 ноември 2019 г. в к.к. Боровец се проведе VII - ми Конгрес по фармация с международно участие под мотото “Pharmaceutical Altitudes”, който се организира от Българското научно дружество по фармация (БНДФ) с подкрепата на Български фармацевтичен съюз.

Както подсказва мотото на конгреса, БНДФ организира вълнуващ форум, на който водещи и международно признати експерти в областта на фармацевтичните науки дискутираха съвременните научни постижения.

Като основни теми на конгреса, бяха заложени: Лекарство-доставящи системи; Химия на лекарствата и лекарствен дизайн; Фитохимия, фитотерапия, етнофармакология; Фармацевтичен анализ и контрол на качеството; Фармакология, токсикология и лекарствена безопасност; Социална фармация и фармацевтична регулация; Клинична фармация и фармакотерапия; Наноразмерни лекарствени форми и нанотоксикология; Биотехнологични лекарства и биоподобни ЛП; Химиотерапия и лекарствена резистентност.

В рамките на пленарната сесия, участие в научната програма взе маг.-фарм. Христо Бургазлиев, който представи доклад на тема: „ПИЛОТНО ПРОУЧВАНЕ И ИЗМЕРВАНЕ НА УДОВЛЕТВОРЕНОСТТА ОТ АПТЕЧНИТЕ УСЛУГИ В БУРГАСКИ РЕГИОН“, с авторски колектив: Христо Бургазлиев, Светослав Крумов, Атанас Луизов, Илко Гетов.

Магистър-фармацевт Стефан Балкански – председател на Комисия по качество на БФС, също се включи в пленарната сесия с лекция на тема: „Проучване на нагласите на фармацевтите в България към заплащането на услуги с добавена стойност в аптеките“, с авторски колектив: С. Балкански, Й. Симеонова, И. Гитев, И. Гетов.

В месеца за борба с рака на простата под надслов „МОвембър“, проф. Илко Гетов – председател на БФС, представи пред аудиторията на конгреса, актуална научна лекция на тема: „Лечение на авансирал простатен карцином“.

 

Към презентацията на маг.-фарм. Христо Бургазлиев - „ПИЛОТНО ПРОУЧВАНЕ И ИЗМЕРВАНЕ НА УДОВЛЕТВОРЕНОСТТА ОТ АПТЕЧНИТЕ УСЛУГИ В БУРГАСКИ РЕГИОН“

Прикачени документи:


Сподели

Публикувана на 2019-11-27 12:02:07 | Прочетена: 1247 пъти
МЕДИЕН МОНИТОРИНГ

| АрхивВиж повече