Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


Великобритания: 80% от фармацевтите страдат от стрес на работното място


       Наетите фармацевти в аптеките страдат от стрес, натиск от страна на ръководството и все по-голямо натоварване. Това са изводите на проучване на заплатите „C+D Salary Survey 2017“.

       Близо 80% от служителите фармацевти посочват, че са подложени на стрес на работното място, което представлява ръст от шест процентни пункта спрямо 2015 г.

       Стресът за фармацевти, заети в самостоятелни аптеки или малки вериги, се е повишил с 11% в периода 2015-2017 г.

       Три четвърти от служителите в големи вериги аптеки споделят, че са били обект на „натиск от страна на ръководството“. За сравнение делът за независимите аптеки или малките вериги е 40%. Средният процент за сектора е 60%.

       14% от фармацевтите в самостоятелни аптеки или малки вериги са били обект на „заплахи от страна на шефовете“, а за големите вериги показателят скача на 40%.

       Друг всеобщ проблем е нарастващият обем административна работа, от което се оплакват 64% от анкетираните.

       Служителите в аптеки съобщават за здравни проблеми, като например пристъпи на паника, сърцебиене, главоболие вследствие на напрежение и болки в гърба и крайниците. Натовареността и нуждата да се изпълняват разнородни дейности почти едновременно (като например поставяне на ваксини, наблюдение на метадоново лечение, клиничен тест, диагностициране на дете и пр.), както и натискът за изпълнение на заложените цели на всяка цена се отразяват отрицателно върху служителите.

Източник: Chemist and Druggist  


Сподели

Публикувана на 2018-01-12 09:00:42 | Прочетена: 44 пъти