Аз съм  фармацевт и моята професия е моето призвание да откликвам на страданията и да помагам безрезервно на болните и страдащите, винаги и навсякъде. 

Аз съм специалистът, който активно участва в лечението, аз доставям безотказно лекарства и приготвям леге артис екстемпорални рецептури за тези, които имат нужда от тях. 

Аз съм партньорът и консултантът на лекаря в назначаването на лечението, аз съм специалистът, който е неизчерпаем извор на съвременни знания за лекарствата, аз съм връзката между лекаря и пациента, специалистът, който контролира безопасното прилагане на медикаментите. 

Аз съм консултантът на болните и им разкривам търпеливо и разбрано тайната на лекарствата, тяхното дозиране и съхранение, за да им помагат, а не да им вредят. 

Аз съм пазител на общественото здраве и моята аптека е център, който разпространява здравна информация за лечение и профилактика, за новостите във фармацията и медицината. 

Аз участвам в създването и производството на лекарства , аз съм специалиста, който „вгражда" тяхното качество в производствения процес и който отговаря за неговата възпроизводимост. 

Аз съм специалистът, който непрекъснато усъвършенства професионалните си умения, който предава безрезервно своите знания на по-младите си колеги. 

Това е моята професия, това е моята гражданска гордост. 

В този момент,когато ме приемат за член на фармацевтичната професия: 

ДАВАМ ТЪРЖЕСТВЕН ОБЕТ

да посветя живота си в служба на човечността, а

на моите учители отдавам почитта и благодарността,

които им се полагат.  

 


Сподели

Публикувана на 2015-01-12 17:32:07 | Прочетена: 50643 пътиТърсене на магистър-фармацевт

Имена на магистър-фармацевт

или

Уникален идентификационен номер
В регионална фармацевтична колегия