CREDOWEB ОТЛИЧАВА ФАРМАЦЕВТ - ЛИДЕР НА МНЕНИЕ 2021-2022


Дигитализацията и добрата фармацевтична грижа - абсолютни приоритети за БФС до края на годината

За пети пореден път CredoWeb отправи  предизвикателство към фармацевтичната гилдия, като призовава фармацевтите да заявяват активно позиция по ключовите за съсловието проблеми  и да бъдат активни участници в професионалните дебати и обсъждания в Националната мрежа за комуникация в здравеопазването и медицината. Наградата бе обявена по време на тържественото заседание на УС на Българския фармацевтичен съюз по повод 15-атата годишнина на съсловната организация в Стара Загора.

Пандемията показа  колко важен е достъпът до фармацевта и лекарствата и колко ключово е всеки да има свой личен и доверен фармацевт. За да се случи това, фармацевтите трябва да са все по-разпознаваеми като компетентни консултанти на пациента и доставчици на квалифицирана здравна грижа.

Затова призът за най-влиятелен фармацевт 2021-2022 ще се даде за:

  • Активен модератор или участник във виртуалните дискусии дискусии, кръгли маси и виртуални студиа в платформата;
  • Атрактивен лектор по време на виртуални обучения;
  • Лидер на мнениe по актуални за обществото здравни теми;
  • Значим брой последователи  в CredoWeb.

Победителят ще получи награда в рамките на 500 лв. и ще бъде обявен на Българските фармацевтични дни през юни 2022 г.

Миналата година  носител на наградата Фармацевт - Лидер на мнение стана  проф. Георги Момеков.

Предишни носители на приза са маг.-фарм. Ростислав Курдовмаг.-фарм. Дорияна Чакърова.  

CredoWeb е дългогодишен партньор на Българския фармацевтичен съюз в усилията му да повиши знанията и квалификацията на фармацевтите чрез виртуални дискусии, уебинари и онлайн обучения.

Дигитализацията редом с добрата фармацевтична грижа са приоритетите на БФС за годината, стана ясно след заседанието на УС на съсловната организация.  Форумът бе открит от маг.-фармацевт Ростислав Курдов, председател на Регионалната фармацевтична колегия (РФК) Стара Загора по силата на обстоятелството, че местната организация на фармацевтите в града на липите стана “РФК на годината” за 2021.

Председателят на БФС Велина Григорова и зам.-председателят Анжела Мизова отбелязаха сред най-големите постижения в 15-годишната история на съсловната организация включването на съюза  в други европейски организации и активната работа с институциите. В международен аспект БФС е редовен член на ФИП - Международната фармацевтична федерация и на  Фармацевтичната група на Европейския съюз.

Любима Бургазлиева от РФК Бургас бе избрана за представител на БФС във Висшия съвет по фармация, един от важните органи, който подпомага висшето фармацевтично образование, както и дава възможност за дискутиране на важни въпроси по отношение на лекарствената политика. Тя заема  мястото на проф. Асена Сербезова, която стана министър на здравеопазването.

БФС и Националното сдружение на общините обсъждат стимули за съществуващи аптеки в малките населени места или разкриването на нови, стана ясно още по време на заседанието.  Предложението към здравната каса е да се отпусне по около 500 лв. месечно за подпомагане на 470 аптеки, които  са единствени в дадена община, което ще коства около 2,3 млн. лв. годишно. 

Целият материал можете да видите ТУК.


Сподели

Публикувана на 2022-04-04 09:35:01 | Прочетена: 594 пъти